Sales engineer Retail & office

Locatie: Limburg (Bilzen)

Jouw rol

Als sales engineer voor onze retail & office afdeling binnen ABN zal je met jouw affiniteit voor retailomgevingen oplossingen vertegenwoordigen die onderscheidend zijn in de klimatisatiemarkt en die je goesting geven om je targets te behalen. 

Je gaat bovendien actief op zoek naar nieuwe klanten in retail & office omgevingen om je klantenportefeuille uit te breiden. Je weet problemen van klanten in deze sectoren goed aan te pakken en te transformeren in klantgerichte oplossingen. En dit zonder ons snelheidsconcept uit het oog te verliezen uiteraard! 

Als sales engineer Retail & Office combineer je je rol van sales met een rol als Single Point of Contact voor je klanten zodoende je als echte accountmanager je klanten ontzorgt. Wat ABN Klimatisatie uniek maakt in de retail & officesector is het Design-Build-Finance-Maintenance concept. Dit betekent dat je als sales engineer sterk conceptueel kan meedenken vanaf de ontwerpfase van een project tot het onderhoudscontract na installatie. 

Wij zoeken jou

Je hebt een grote affiniteit met de retailmarkt en begrijpt hoe online en offline evoluties zich in deze markt manifesteren. Het opnemen van salesprojecten over verschillede sites of locaties heen vormt voor jou bovendien geen probleem.

Onze aanwezigheid in de officemarkt draag je in jouw functie van sales engineer verder uit. Je begrijpt hierbij dat klimatisatiesystemen verder reiken dan enkel comforttoepassingen. Voor jou is de officemarkt een enorm te verbeteren terrein wanneer het op  luchtzuiverheid van kantooromgevingen aankomt en je wilt klanten helpen optimale luchtzuiverheidsomstandigheden te bereiken.

Als sales engineer weet je snel en efficiënt resultaten te behalen en weet je hoe je sociale media hiervoor moet inzetten. Van koud prospecteren word je warm en je klantenportefeuille uitbreiden is voor jou vanzelfsprekend.

Waarom dit (n)iets voor jou is?

 • Omdat je een afgeronde technische bacheloropleiding op zak hebt of gelijkwaardig door ervaring.
 • Omdat het in je genen zit om customer journeys uit te werken die klanten naar de juiste oplossing leiden.
 • Omdat je een adrenalineboost krijgt bij het idee dat je de volledige Europese retail & office markt mag veroveren.
 • Omdat je niet actief bent op LinkedIn, waarmee je eigenlijk aangeeft dat sociale media niets voor jou zijn.
 • Omdat je nerveus wordt van alles wat met snelheid te maken heeft. 
 • Omdat je er heilig van overtuigd bent dat een snelheidsconcept en Club Med hand in hand gaan.

Wat mag jij verwachten?

Eén van onze kernwaarden is om zowel onze klanten als iedere ABN’er op een atypische manier te benaderen. Binnen de ABN cultuur zal je een enthousiaste sfeer van innovatie, liefde voor het vak en positivisme vinden waar jij als AIRPRENEUR jouw loopbaan succesvol vorm kan geven.

Dit betekent dat wij

 • Jou vertrouwen geven.
 • Peters en meters hebben die er voor jou zijn tijdens jouw introductieperiode.
 • Jou verantwoordelijkheid geven. Wij hanteren geen tijdregistratiesysteem want vrijheid, verantwoordelijkheid en ondernemerschap gaan hand in hand.
 • Wij jou opleidingen bieden voor jouw functionele ontwikkeling en voor de ontwikkeling van jouw soft skills via onze eigen “ABN AIRPRENEUR ACADEMY”.
 • Jou een inspirerende en atypische werkplek bieden die jou stimuleert en die fun is!
 • Jou een beloning geven waaruit onze waardering voor jou blijkt, aangevuld met een hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, 13e maand uitkering, ecocheques, gsm, de mogelijkheid om thuis te werken, verjaardagscadeautje en eindejaarsgeschenk.
 • Samen met elkaar van onze fouten leren en onze successen vieren.
 • Er zijn voor elkaar. Ook de deur van onze founders en directie Jo en Rosaline staat altijd open voor vragen en zij steunen graag initiatieven van collega’s.

Job segment: HVAC, klimatisatie, airconditioning, sales ingenieur industry, sales engineer, verkoper

JOUW SOLLICITATIEPROCES

wat airpreneurs zeggen

"Probleemoplossend en out-of-the-box denken, risico's nemen, meedenken, doorzetten... Allemaal kenmerken die een échte AIRPRENEUR bezit".
Olivier, HVAC sales engineer

Wat je moet weten over ABN

ABN, met hoofdzetel in Bilzen, is een sterk vernieuwend en snelgroeiend familiebedrijf dat de sector van klimatisatie volledig verandert. Met name een doorgedreven R&D, strakke ‘commitments’ en specifieke expertise zorgen ervoor dat ons bedrijf een unieke positie in zijn sector bekleedt. Voor de markten ‘Industry’, ‘Office’ en ‘Retail’ innoveert ABN Klimatisatie sterk met haar Climate-as-a-Service aanpak. Geen enkele andere speler in de klimatisatie sector is in die mate bezig met Industry 4.0 en connectiviteit van haar HVAC-toestellen.

ABN telt ondertussen een 70-tal gedreven, vaste medewerkers, heeft verschillende vestigingen verspreid over de Benelux met projecten over heel Europa. We groeien snel, vooral dankzij onze enthousiaste ABN ambassadeurs die onze bedrijfswaarden delen en er elke dag hard voor gaan om ons snelheidsconcept tot het uiterste te brengen.

Ook een airpreneur worden?

Toegestane bestandstypen: pdf, docx, doc, docm.
 • Hoofdzetel ABN
  Kieleberg 1
  BE-3740 Bilzen
 • ABN Waasland
  Passtraat 1
  BE-9100 Sint-Niklaas
 • ABN Brussel
  Heideveld 8
  BE-1654 Huizingen​
 • ABN Luxemburg
  147, Route d’Arlon
  L-8009 Strassen

© All rights reserved ABN Klimatisatie NV