onze airpreneurs
hun #verhalen

Waar we aan het begin van dit jaar zijn vader Etienne al eens in de kijker hebben gezet, is het nu de beurt aan zijn oudste zoon Ward. Mede dankzij zijn vader is hij als het ware opgegroeid met ABN. Al van jongs af aan liep hij rond op het bedrijf om zijn vader te helpen op de werf of in het magazijn. Na een succesvolle stageperiode is hij in juni 2015 officieel gestart als technieker en is hij door de jaren heen doorgegroeid tot Validatie Engineer voor de cleanroom-afdeling van ABN. In dit artikel maakt u kennis met de jongste Speelmans binnen het bedrijf: Ward Speelmans.

Een dag in het leven van… Ward

Tijd voor een uitgebreid ontbijt heeft Ward ’s morgens meestal niet. “In de ochtend probeer ik zo weinig mogelijk tijd te verliezen. Meestal zit ik 20 minuten nadat ik ben opgestaan al in mijn camionette.” Zijn ontbijt is dan ook regelmatig hetzelfde: “Een worstenbroodje in de ochtend, daar mogen ze me zelfs in het weekend voor wakker maken!”. Tijdens de rit naar zijn bestemming luistert hij meestal een podcast. Een favoriete podcast heeft hij niet, maar meestal probeert hij er een te kiezen waar hij iets van bijleert. Na een lange dag op de werf of op kantoor ontspant Ward het liefst in de buitenlucht: “De laatste maanden spendeer ik veel tijd aan de bouw van mijn huis, maar als ik ergens nog een gaatje vrije tijd kan vinden, ga ik ook graag wandelen of lopen in het bos.”

 

Defender ingeruild voor bouwgrond en dansles

Al sinds jaar en dag heeft Ward een passie voor 4×4 jeeps. Zelf is hij al een aantal jaren trotse bezitter van een Defender, waaraan hij met heel veel plezier al vele uren sleutelwerk heeft gespendeerd. Sinds dat hij samen met zijn vriendin Davine een bouwgrond heeft gekocht in Diepenbeek, heeft de Defender even plaats moeten maken voor het klussen aan het huis. “Gelukkig heb ik samen met Davine wel een andere uitlaatklep gevonden: samen volgen we al 1,5 jaar dansles in Lanaken. Ondertussen kunnen wij al een aardig stukje dansen, waardoor we al eens graag de show stelen op een (ABN-)feestje.”

Als hun huis eenmaal af is, zouden Davine en Ward graag nog eens terug naar Noorwegen gaan. “Twee jaar geleden hebben we Noorwegen voor de eerste keer bezocht en we waren meteen verkocht aan dit prachtig land met haar mooie natuur. Het liefst zouden we er dan ook terug naartoe gaan met een mobilehome en er zelf wat rondrijden.” 

Etienne & Ward Speelmans

Opgegroeid met ABN

Dat bij de familie Speelmans blauw bloed door de aderen stroomt is duidelijk. Waar zijn vader Etienne al 15 jaar werkzaam is bij ABN, is Ward nu zelf bezig aan zijn zesde jaar. “Door mijn vader ben ik als het ware grootgebracht met ABN. Van jongs af aan ging ik al met mijn ouders mee naar bedrijfsfeestjes of ging ik in de zomer samen met papa de camionette inladen op ABN.” Op mijn zestiende ben ik zelf gestart als jobstudent. Eerst mocht ik samen met mijn vader montageopdrachten doen op de werf. Een andere zomer mocht ik samen met Jos Nelissen het oude magazijn opruimen. Tijdens deze vakantie heb ik veel andere collega’s beter leren kennen. Sommigen van hen werken nu nog bij ABN.”

Eén van de zaken wat Ward het meeste aanspreekt binnen ABN is de sector waarin het bedrijf actief is. “De HVAC-sector, en met name de cleanroomwereld, is enorm fascinerend. Elke installatie moet tot in de kleinste technische details kloppen. Een klein foutje kan drastische gevolgen hebben voor onze klanten. De druk die bij de job komt kijken geeft me dan ook enorm veel motivatie.”

Logo ABN Klimatisatie wit

© All rights reserved ABN Klimatisatie NV