Onze airpreneurs, hun #verhalen

Sofie Debremaeker

In 2011 trok Sofie voor de liefde van Brussel naar Limburg. Ondertussen woont ze al 11 jaar samen met haar man en 2 dochtertjes in het Tongerse Piringen. Als echt familiemens zit Sofie bij ABN zeker op haar plaats. En de snelheid waarmee ze als wielrenster uit de startblokken schoot vroeger? Ook die komt dubbel en dik van pas bij ABN. Nadat ze in de ochtend een babbeltje heeft geslagen met haar collega’s, begint ze vol goede moed aan haar werkdag. In dit artikel maakt u kennis met administratief medewerkster Sofie Debremaeker.

Een dag in het leven van Sofie

Een paar minuutjes snoozen zit er bij het afgaan van de wekker voor Sofie niet in. Nadat ze zelf heeft ontbeten en zich heeft klaargemaakt om te gaan werken, is het de beurt aan haar twee dochtertjes: Alycia en Anyssa. Wanneer ze haar dochtertjes op school heeft afgezet rijdt ze door naar Munsterbilzen om aan haar werkdag bij ABN te beginnen. “Na een korte babbel met mijn collega’s begin ik mijn werkdag meestal met het bijwerken van mijn mails. Daarna sta ik de hele dag nauw in contact met onze projectleiders om ervoor te zorgen dat alle administratieve zaken voor hun werven in orde zijn. Dit kan gaan van het bestellen van materialen, tot aangiftes van medewerkers op een werf en de opvolging van budgetten.” Na een drukke werkdag komt Sofie tot rust door tijd te spenderen met haar kinderen. “Maar daarnaast ga ik zeker ook graag lekker uiteten met vrienden of mijn man.”

Avontuurlijk gezinsmens met een sportief verleden

In haar vrije tijd kan Sofie enorm genieten van de buitenlucht. Zo gaat ze graag wandelen, of trekt ze in de weekenden met haar fiets het Limburgs landschap in. “Fietsen is altijd een van mijn grote passies geweest. Vroeger ben ik nog 10 jaar competitief wielrenster geweest. Ik ben zelfs ooit 2e geëindigd in het Belgisch Kampioenschap en heb meermaals het provinciaal kampioenschap gewonnen.”

Zoals een echte avonturierster het beaamt, houdt Sofie ook van verre reizen. “De mooiste reis die ik ooit gemaakt heb was die naar Kenia. Dit was een geweldige vakantie die ik hopelijk eens kan overdoen met het gezin. De safari was fantastisch, ik heb zelfs het geluk gehad om alle dieren van de “Big Five” te zien. Nadien uitrusten op de hagelwitte stranden maakte de reis helemaal af.”

Opgenomen in de warme ABN-familie

“Ongeveer twee jaar geleden kwam ik online de vacature voor administratief medewerker bij ABN tegen. Tijdens mijn sollicitatieproces heb ik zowel gesprekken gehad met Rosaline als mijn huidige collega Ilse. Ik werd hierin direct op mijn gemak gesteld en kreeg een goed gevoel bij deze aanpak. Al snel na deze gesprekken kreeg ik te horen dat ik niet veel later mocht beginnen bij ABN.”

Begin 2021 startte Sofie aan haar nieuwe job. “Aangezien het mijn eerste ervaring in het werkveld van klimatisatie was, moest ik in het begin veel leren. Maar door er gewoon in te vliegen en met de hulp van mijn fantastische collega’s heb ik ondertussen al redelijk wat technische kennis opgedaan.”

© All rights reserved ABN Klimatisatie NV