Onze airpreneurs, hun #verhalen

Maurizio Coletti

Meet Maurizio! Na heel wat ervaring opgebouwd te hebben in de koeltechnische sector, onder andere als koeltechnieker, versterkte Maurizio in 2018 het ABN-team. Meer bepaald de afdeling Customer Service kreeg er een technische krak in zijn vak bij, want Maurizio ging meteen aan de slag als Service Engineer. Na de werkuren is hij ook vrijwilliger bij de brandweer in Genk en houdt hij er een unieke bezigheid op na …

Een dag in het leven van Maurizio

Op de serviceafdeling is geen enkele dag hetzelfde. Je weet nooit welke klanten wanneer met welke ‘problemen’ op de proppen komen. Dit zijn er uiteraard zo weinig mogelijk! 😉

Eenmaal aangekomen op kantoor, begint Maurizio zijn dag ’s morgens met het openen van zijn mailbox om te zien of er dringende gevallen zijn binnengekomen. Sommige dagen heeft hij daarvoor al enkele telefoons ontvangen, of wordt hij aangesproken door een van de collega’s. Deze staat hij dan graag met raad en daad bij!

Als Service Engineer staat Maurizio binnen ABN Klimatisatie in voor de technische ondersteuning van onze 16 servicetechniekers. Je kan hem dan ook het best omschrijven als onze allesweter voor wat betreft de onderhouden, herstellingen en depannages die onze servicetechniekers uitvoeren. Daarnaast zet hij zich samen met onze Service Manager, Niki, in voor het optimaliseren van de afdeling. Dit doen ze door de afdeling nauwgezet te analyseren, werkpunten in kaart te brengen en aan te pakken.

’s Avonds na het werk kan Maurizio het meest genieten van het koken voor zijn gezin. En dit doet hij het liefst met een heerlijk glaasje wijn erbij!

Bezige bij die houdt van pikant

Naast het werk is Maurizio een bezige bij. Zo speelt hij twee keer per week zaalvoetbal met een groepje vrienden en is hij na de werkuren ook actief als vrijwilliger bij de brandweer. Vroeger wou hij ook graag beroepsbrandweerman worden, maar sinds hij bij ABN Klimatisatie werkt, is Maurizio ervan overtuigd dat de combinatie ABN en vrijwillige brandweerman de beste keuze is.

Daarnaast houdt hij er ook een ietwat unieke bezigheid op na, namelijk het kweken van extreem pikante pepers. Voor de kenners: enkele pepers uit het assortiment van Maurizio zijn de Carolina Reaper en de Pepper X. Wij hebben het zelf rap opgezocht en onze monden staan alvast in brand na het lezen van de info!

ABN feestje op zaterdag, eerste werkdag op maandag

Maurizio kwam terecht bij ABN Klimatisatie via een vriend die hier werkte. Hij had pas een nieuwe uitdaging gevonden, maar was wel erg positief over het bedrijf! Na een paar gesprekken was het dan ook al snel beklonken en kon Maurizio van start gaan!

Het weekend voor zijn eerste werkdag, vond toevallig het jaarlijkse ABN-nieuwjaarsfeestje plaats in de Moose Bar in Hasselt. Het bleek het ideale moment om iedereen al te leren kennen en is tot op vandaag Maurizio’s leukste herinnering. Zelf vertelt hij het als volgt: “Ik kende nog niemand aangezien ik de maandag nadien pas mijn eerste werkdag had. Maar het was al meteen duidelijk dat ABN stevige feestjes kon organiseren! Dat heb ik de dag nadien nog gevoeld …”

Wij kunnen het als collega’s alleen maar goedkeurend bevestigen! 😉

“ABN is een bedrijf waar je steeds doorgroeimogelijkheden hebt en je wordt hier enorm gewaardeerd. Het zijn ook allemaal toffe collega’s. Naar mijn gevoel, kan je geen beter bedrijf vinden om voor te werken!”
MAURIZIO COLETTI

© All rights reserved ABN Klimatisatie NV