Onze airpreneurs, hun #verhalen

Mathis-William Berthels

Dat ABN Klimatisatie een goede leerschool is voor jonge talenten en hen kansen biedt, blijkt ook uit volgend succesverhaal. Na een geslaagde stage en het voltooien van zijn studies, voegde Mathis-William Berthels zich begin dit jaar ook officieel tot de ABN-familie. De jonge Diestenaar koos er bewust voor om na zijn stage op de afdeling Customer Service als servicetechnieker de baan op te gaan.

Een dag in het leven van Mathis

‘s Morgens is Mathis al vroeg uit de veren. Als servicetechnieker is hij graag voor de ochtendspits de baan op. Hij begint zijn dag met een warme douche, waarna hij zich naar de ontbijttafel begeeft. Soms staat hij ook op met een kater, afhankelijk van het feit of hij de avond ervoor ergens is blijven plakken met zijn vrienden …

Zijn werk als servicetechnieker neemt Mathis heel serieus. Hij koos er na zijn stage bewust voor om zijn kennis over koeltechnieken te vergroten door zelf de baan op te gaan. Deze verregaande interesse leerde hij tijdens zijn stage: “Ik werk graag met mijn handen en ik zoek graag dingen uit. Daarom is dit de ideale job voor mij en dit heb ik ontdekt tijdens mijn stage.”

Dat Mathis een sportieve jongen is, blijkt uit de manier waarop hij zich ‘ontspant’ na het werk. Dit doet hij namelijk door samen met zijn vrienden te trainen in de fitness. Na de fitness gaan ze dan regelmatig met z’n allen ergens lekker eten.

Op vakantie in Italië of thuis op stap met de boot

De favoriete reisbestemming van Mathis is Italië. Het liefst van al trekt hij dan naar het zuiden van de laars, maar ook het Gardameer in het noorden van het land kan hem zeker bekoren.

Om het vakantiegevoel ook naar België de krijgen, trekt Mathis er ’s zomers ook vaak op uit met de boot. “Vooral wanneer het water in rust is en de rivier precies lijkt op een spiegel, is het prachtig om te varen. De weerkaatsing van de zon op het water is dan zeker de moeite om te zien!”

Feest met de collega's, tijdens én na het werk

Mathis kwam bij ABN Klimatisatie terecht door de stage die hij moest doen om zijn professionele bachelor te behalen. Doordat twee van zijn ex-klasgenoten ook bij ABN aan de slag waren, was de link snel gelegd. Dat het werk goed meevalt, blijkt uit het feit dat Mathis het goed kan vinden met de andere collega’s. De meest opvallende collega vindt hij zonder aarzelen Giovanni: “Hij is altijd energiek en enthousiast en samenwerken met hem is altijd een feest!”

Mathis werkt nog niet zo lang bij ABN Klimatisatie, maar over zijn leukste herinnering tot nu toe hoeft hij niet lang na te denken. “Het ABN-feest in Vriespunt (Westpunt in Hasselt red.)!”, klinkt het vol overtuiging. Het feit dat Mathis in het weekend graag op stap gaat met vrienden draagt hier zeker aan bij. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Mathis op korte tijd al als een echte airpreneur kan beschouwd worden die door de ABN-familie met open armen ontvangen is!

 

 

© All rights reserved ABN Klimatisatie NV