Onze airpreneurs, hun #verhalen

Janny Blommaerts

Op de afdeling Customer Service van ABN Klimatisatie werken een twintigtal airpreneurs. Eén van hen is Janny Blommaerts. Janny is 33 jaar oud en sinds juni 2022 tewerkgesteld bij ABN als Service Engineer. Naast zijn professionele job is Janny vrijwilliger bij de brandweer in Genk. Een airpreneur met een flinke dosis moed en zelfopoffering dus! Maak kennis met: Janny Blommaerts.

Een dag in het leven van Janny

Janny begint zijn (werk)dag altijd op dezelfde manier: met een lach. ’s Morgens ontbijt hij samen met zijn twee dochtertjes en wanneer hij hen ziet lachen, dan is de dag voor Janny ook al goed gemaakt. Na het ontbijt begeeft Janny zich naar ABN, waar hij als Service Engineer instaat voor het ondersteunen van de Customer Service afdeling.
Na de werkdag komt Janny tot rust door samen te eten met zijn vrouw en kindjes en vooral te luisteren naar de zorgeloze verhalen die zijn twee kapoenen dan te vertellen hebben. Zulke momenten toveren dan weer een glimlach op zijn gezicht.

Een ambitieuze en behulpzame airpreneur met een hart voor Sardinië

Over zijn favoriete reisbestemming hoefde Janny niet lang na te denken. Het Italiaanse eiland Sardinië heeft namelijk zijn hart helemaal gestolen. “De mooie stranden en helderblauwe zee gecombineerd met de charme van de dorpjes en de heerlijke restaurantjes. En dat alles is terug te vinden in de meest kleine en gezellige straatjes. Gewoonweg genieten!”


Janny werkt nog maar pas bij ABN, maar heeft wel al nagedacht over hoe hij zichzelf wil ontwikkelen binnen het bedrijf. “Om te beginnen zou ik alles helemaal onder de knie willen krijgen wat met mijn functie en afdeling te maken heeft. Op die manier zullen mijn collega’s op termijn met hun vragen bij mij terecht kunnen en kan ik hen goed verder helpen. Vervolgens zou ik de kansen willen grijpen die zich met de tijd zullen voordoen, om zo te groeien binnen het bedrijf.”

Uitkijken naar de ABN-feestjes!

Janny kwam in contact met ABN door twee ex-collega’s, Kris en Wouter, die ondertussen opnieuw zijn collega’s zijn bij ABN. Daarnaast vertelde ook zijn collega bij de brandweer, Maurizio, honderduit over zijn ervaringen bij ABN, want hij werkt er eveneens als Service Engineer. Door deze verhalen werd zijn nieuwsgierigheid alleen maar aangewakkerd. Toen ABN hem ietwat later contacteerde met de vraag om er te komen werken, twijfelde Janny dan ook geen seconde.

Doordat Janny nog maar een zestal maanden bij ABN werkt, is hij nog geen getuige geweest van de bekende en beruchte ABN-feestjes. Toen hem gevraagd werd naar zijn leukste herinnering tot nu toe zei hij dan ook: “Een specifiek leukste moment is nog wat moeilijk om te benoemen, want ik heb helaas nog geen feestjes kunnen meemaken bij ABN. Maar als ik zo hoor van andere collega’s, dan blijven die vaak lange tijd hangen. Ik ben er dus van overtuigd dat die herinneringen snel gemaakt zullen worden op de komende feestjes!”

Collega's met passie voor de job

Tot slot wil Janny graag een shout-out doen naar enkele collega’s die elk op hun eigen manier al een grote indruk op hem hebben nagelaten. Zo heeft hij veel bewondering voor Nicky, de HR Officer van ABN, die “naast haar vele werk altijd wel een moment vrij maakt om te vragen hoe het met je gaat bij ABN.” Ook naar CEO Rudi Boonen kijkt hij op: “Rudi heeft binnen ABN als beginnend technieker heel wat sprongen gemaakt en laat zien dat doorgroeimogelijkheden in een bedrijf daadwerkelijk bestaan.” Last but not least heeft Janny een positief woordje over voor Stefan, de magazijn-verantwoordelijke die “met hart en ziel het magazijn leidt en tot in de puntjes op orde houdt. ’s Morgens is hij al heel vroeg aanwezig en ’s avonds is hij ook meestal een van de laatsten die weer vertrekt. Dat noemt men passie voor je job!”

© All rights reserved ABN Klimatisatie NV