Onze airpreneurs, hun #verhalen

Ennio Tedeschi

Mede dankzij zijn goed gevoel voor humor en jeugdig enthousiasme is hij een graag geziene ABN’er bij zowel klanten als collega’s. De 24-jarige Ennio werkt momenteel 1,5 jaar op de montagedienst bij ABN en is meestal onderweg met zijn directe collega, ploegbaas en vriend Bart. In dit artikel maakt u kennis met één van onze jongste aircomonteurs: Ennio Tedeschi.

Een dag in het leven van Ennio

Zoals veel ABN’ers begint Ennio zijn dag met een kop koffie. Nadat hij zijn cornflakes en boterhammen heeft opgegeten maakt hij zich klaar voor een nieuwe werkdag. Meestal wordt hij in de vroege uurtjes thuis opgepikt door zijn collega en ploegbaas Bart. Afhankelijk van de materialen die mee moeten, passeren ze eerst nog langs ABN voordat ze naar de werf rijden. Eenmaal op de werf aangekomen vliegen ze erin. “Het is fijn om altijd met twee op de baan te zijn, dat maakt de ritten naar de werf vaak een stuk aangenamer.”


Na een dag op de werf rijden de heren terug naar huis en wordt Ennio bij zijn ouderlijk huis in Genk afgezet. “Als ik niet moet trainen, vind ik het fijn om ’s avonds nog een serie of film te kijken met mijn vriendin. Of nog wat FIFA te spelen op de PlayStation met vrienden. Doordeweeks ga ik rond 22u00 slapen, aangezien ik de volgende dag meestal weer vroeg op moet.”

Ennio-Roermond

Genkenaar met Italiaanse roots

In zijn vrije tijd deelt Ennio een grote passie met veel van zijn collega’s: voetbal. Als Genkenaar met Italiaanse roots is hij supporter van KRC Genk en wanneer het kan, bezoekt hij graag eens een wedstrijd van de Italiaanse nationale ploeg. “Ikzelf voetbal ondertussen al enkele seizoenen bij As-Niel United, die uitkomen in de tweede provinciale reeks van Limburg. Daarnaast speel ik ook wel eens graag een match met vrienden in de zaal.”

Naast sport, gaat Ennio in zijn vrije tijd ook graag op vakantie. Het liefst van al gaat hij natuurlijk naar Italië, het land waar zijn familie vandaan komt. Ook op gebied van eten geniet de Italiaanse keuken zijn voorkeur. “Voor een goeie pasta alle vongole mogen mensen me ’s nachts wakker maken!”

Humor op de werkvloer

Als 24-jarige is Ennio een van de jongste monteurs binnen ABN. “Ik werk nu ongeveer 1,5 jaar als aircomonteur bij ABN. Door corona heb ik nog geen ABN-feestje mogen meemaken, maar als ik de verhalen van mijn collega’s hoor zijn deze wel de moeite.”  Via zijn collega Bart kwam hij bij ABN terecht. “Ik kende Bart van op de voetbal. Toen hij me vertelde dat ze bij ABN nog monteurs zochten heb ik direct gesolliciteerd, na een goed gesprek met Rosaline kon ik al snel starten.”

“Al gauw voelde ik dat er een fijne sfeer heerst onder de collega’s, iedereen gaat op een aangename manier met elkaar om. Op de werf mag er al eens gelachen worden, maar als er gewerkt moet worden draagt iedereen zijn steentje bij. Humor op de werkvloer is volgens mij heel belangrijk. Dit zorgt ervoor dat iedereen graag komt werken waardoor ook de prestaties verbeteren.”

© All rights reserved ABN Klimatisatie NV