Onze airpreneurs, hun #verhalen

Brecht Gerits

Als 21-jarige is hij momenteel de jongste ABN-er op de werkvloer. Het parcours dat hij tot nu toe afliep, is er eentje uit het boekje. Na een succesvolle stageperiode ging hij direct aan de slag als jobstudent. Niet veel later trad hij officieel in dienst van ABN als tekenaar. In dit artikel maakt u kennis met Brecht Gerits.

Een dag in het leven van Brecht

Dat het een vroege vogel is, mag duidelijk zijn. Meestal staat Brecht op rond 5 uur in de ochtend. “Na een frisse douche lees ik de krant en drink ik een goede tas koffie. Ik vind het fijn om mijn dag rustig te beginnen.” Werkdagen van Brecht zitten vol variatie: “Soms zit ik een hele dag op kantoor en ben ik bezig met het uittekenen van projecten. Andere dagen ben ik te vinden op verschillende werven om de realisatie van deze projecten in goede banen te leiden. Die afwisseling vind ik heel fijn.” Nadat hij na zijn werk onderweg even bij zijn schaapjes is gestopt, rijdt hij door naar huis. “Na het eten ga ik meestal nog even naar mijn vriendin Julie. We wonen momenteel nog niet samen, maar zijn wel al volop bezig met onze toekomstplannen.”

Zeldzame hobby

Voor zijn leeftijd heeft Brecht een unieke hobby: samen met zijn vader heeft hij 12 schapen. “Het is een passie die mijn vader als boer aan mij heeft doorgegeven. Ik ga elke dag even langs mijn schapen om ze te verzorgen. Sinds kort helpt Julie ook mee.” We hebben bij ABN zelfs een Bekende Limburger in ons midden! Een tijdje geleden stond Brecht nog in Het Belang van Limburg, toen één van zijn schaapjes was bevallen van een vierling.

Naast dieren houdt Brecht ook van sporten. Zo speelt hij voetbal bij KMR Biesen, de club waar ook collega Jonas speelt. Buiten het voetbalseizoen gaat hij ook graag met vrienden het bos in op de mountainbike of gaat hij wel eens een flink stuk lopen. “Sinds kort ben ik ook begonnen met skiën, een hele ervaring, maar het gaat steeds beter.”

Brecht Gerits

Veel plezier op de werkvloer

“Ik ben bij ABN terechtgekomen via een gemeenschappelijke kennis van Jo en mezelf. Eén dag nadat ik mijn stageaanvraag indiende, werd deze al bevestigd door Rosaline. Ik ben enorm blij dat ik na deze stage ben kunnen doorstromen tot tekenaar, een job die ik elke dag opnieuw met heel veel plezier doe.” Door het grote onderscheid aan klanten binnen ABN, is zijn job heel variërend. De ene dag tekent hij iets uit voor een industriële omgeving, de volgende dag werkt hij tekeningen uit voor een winkelketen of kantoorruimte. “Niet alleen zijn de projecten heel divers, maar ook de klanten zijn verspreid over heel België, die variatie vind ik heel fijn.”

Ook de familiale sfeer is iets wat Brecht enorm aangenaam vindt. “Bij ABN werken eigenlijk alleen maar fijne collega’s. Zowel de mensen op kantoor als die in het werkveld staan altijd klaar om je te helpen.” De persoon waar Brecht het meeste van leert, is projectleider Jan Cuykx. “Jan is al enige tijd in dienst bij ABN en kent de kneepjes van het HVAC-vak tot in de kleinste details. Ik zal in de toekomst nog veel langs zijn bureau staan voor vragen of uitleg.” Op 1 september 2021 is Brecht één jaar vast in dienst van ABN. “Ik ben momenteel heel tevreden met de functie die ik heb. Als de kans er zich toedoet en de tijd er rijp voor is, wil ik in de toekomst zeker nog doorgroeien binnen ABN.”

 

"Of Brecht en Jonas voetbaltalenten zijn, hebben we met de collega’s nog niet kunnen zien helaas. Er is ‘toevallig’ altijd wel een blessure als we willen gaan supporteren."
Lise Vandeborne
Lise, Marketing coördinator

© All rights reserved ABN Klimatisatie NV