onze airpreneurs
hun #verhalen

Als kersverse dertiger (hier hiep hoeraa voor de jarige) behoort Jonas Moermans sinds vandaag niet meer tot de jongste garde binnen ABN Cleanroom Technology. Een vos verliest dan wel zijn haren, maar niet zijn streken. Met zijn scherpe humor en jeugdig enthousiasme weet hij zijn collega’s na 2 jaar nog dagelijks te entertainen. Bovendien is hij ook nog eens een virtuoos op gebied van elektriciteit en techniek. In dit artikel maakt u kennis met Jonas Moermans.

Gescout door ABN

Als Electrical Engineer zorgt Jonas er dagelijks voor dat de elektrische aansluitingen en de connectiviteit tussen de installaties van ABN en ons cloud platform optimaal is. “PLC-programmatie is hetgeen me het meeste interesseert binnen de elektriciteit. Ervoor zorgen dat een project elektrisch correct werkt, geeft me enorm veel voldoening. Bovendien sta ik elke dag weer voor nieuwe uitdagingen, aangezien de technologie niet blijft stilstaan.”

Twee jaar geleden is Jonas bij ABN Cleanroom Technology begonnen als Electrical Engineer. “Toevallig was ik destijds als elektrotechnieker aan het werk op een werf van ABN toen Stijn Reekmans, mijn huidige collega PLC programmatie, me vroeg of ik geen interesse had om voor ABN te komen werken. Niet veel later stond ik op dezelfde werf in mijn ABN-outfit. Ik heb nog geen moment spijt gehad van deze keuze en wil dan ook graag verder doorgroeien binnen dit bedrijf.”

Verlofdagen spenderen aan zijn ploeg

Zo fanatiek als hij door de week bezig is met elektriciteit, zo fanatiek staat hij in de weekenden op de hooligan-tribune van KRC Genk. “Al van jongs af aan heb ik een abonnement bij Genk, de enige échte club in Limburg. Een voetbalmatch bezoeken is voor mij een ideale uitlaatklep na een harde werkweek. Ik kijk er dan ook weer naar uit om met vrienden naar wedstrijden te gaan en een pintje (of twee) te drinken.”

Zonder twijfelen zet Jonas zijn verlofdagen in om zijn ploeg achterna te gaan doorheen heel Europa. “Mijn verlofregeling hangt meestal samen met de wedstrijden van Genk. De afgelopen jaren heb ik veel mooie momenten mogen beleven, maar de Europese matchen blijven me toch altijd het meeste bij.” Zelf heeft Jonas ook altijd gevoetbald, momenteel speelt hij bij KMR Biesen, waar hij naar eigen zeggen het meeste uitblinkt tijdens de derde helft.

Goed gezelschap op en naast de werkvloer

Binnen ABN staat hij bekend als een gezellige en goedlachse collega. Afterwork drinks, samen lopen of fietsen,… Jonas is erbij. “Op vrijdag na het werk een pintje drinken met de collega’s in het ABN Café, daar kijk ik altijd naar uit! Ik hoop dat het snel weer mag.” Ook de welgekende ABN-feestjes laat Jonas zeker niet schieten. “Op mijn eerste nieuwjaarsfeest bij ABN stond ineens mijn jeugdidool Sam Gooris op het podium, mijn mond viel open van verbazing.”

“Wat ik fijn vind aan ABN is dat er een goede balans is tussen werk en plezier. Er wordt hard gewerkt, maar er worden ook genoeg momenten georganiseerd om even stoom af te laten en je collega’s beter te leren kennen. Hierdoor ontstaat er een familiale sfeer binnen de organisatie.”

"Jonas zijn telefoon roodgloeiend? Dat klopt, maar dan wel van de Tinder-meldingen!"
Stijn Reekmans
STIJN REEKMANS, automation engineer
Logo ABN Klimatisatie wit

© All rights reserved ABN Klimatisatie NV