Onze airpreneurs, hun #verhalen

Ruth Wauters

De eerste werknemer in de kijker van dit jaar trappen we af met één van de kartrekkers van ons filiaal in Waasland. Van magazijnbeheer tot projectadministratie en verkoop, er is weinig waar Ruth haar handen voor omdraait.  Als administratieve duizendpoot houdt ze zich bezig met alles wat erbij komt kijken om onze projecten in het Waasland en omstreken op hoogtempo succesvol af te ronden. In dit artikel maakt u kennis met de commercieel bediende van ons filiaal in Sint-Niklaas: Ruth Wauters.

Een dag in het leven van Ruth

Met haar woning op steenworpafstand van ons kantoor in Sint-Niklaas is Ruth altijd goed op tijd op kantoor. Aangezien ze geen koffie drinkt, doe je haar in de ochtend het meeste plezier met een frisse Nalu. “Ik begin mijn werkdag altijd met het nakijken van mijn mails. Als ik deze heb overlopen en alle dringende zaken heb opgepakt, begin ik met een gerust gevoel aan mijn andere taken.” Aangezien Ruth vaak alleen aanwezig is op kantoor, heeft ze de radio altijd aanstaan. “Ik heb geen vaste muziekzender of smaak: van schlager tot pop, ik luister het allemaal. Eén van mijn favoriete artiesten is P!NK, haar teksten vind ik echt prachtig. Doorheen de dag switch ik regelmatig tussen verschillende zenders, die met de leukste muziek op dat moment blijft opstaan.” 

Als haar mails zijn bijgewerkt, begint Ruth aan haar andere taken. Deze variëren van magazijnbeheer tot het invoeren van taken in Navision en Teamleader. “Vaak krijg ik doorheen de dag ook heel wat telefoontjes met vragen van klanten en collega’s. Hierdoor ziet mijn werkdag er niet vaak hetzelfde uit en blijft mijn job gevarieerd, bovendien is dit ook een fijne manier om het sociaal contact met de collega’s te onderhouden.”

Fleuriste in bijberoep

Als trotse moeder van drie heeft Ruth na haar werkdag niet veel tijd om tot rust te komen. “Gelukkig ben ik iemand die niet veel rust nodig heeft, ik ben graag bezig en heb niet snel stress. Als ik toch eens de nood voel om even stoom af te blazen trek ik mijn loopschoenen aan en ga ik een stukje joggen.” In de weekenden is Ruth vaak in de weer met bloemen. Als fleuriste heeft ze van haar passie haar werk kunnen maken en decoreert ze allerlei soorten evenementen. “Ik vind het fantastisch om feestlocaties te voorzien van mooie bloemdecoratie. Via deze weg stel ik mij dan ook graag kandidaat om de trouwfeesten van mijn collega’s bij ABN te decoreren.”

Snel opgenomen in de ABN-familie

Vier jaar geleden is Ruth aan de slag gegaan als commercieel bediende voor het ABN-filiaal in Sint-Niklaas. “Toen ik bij ABN solliciteerde mocht ik al snel op gesprek komen bij Rosaline. Na twee leuke gesprekken had ik meteen een goed gevoel bij ABN. Omdat ik in die periode ook toezegging op een andere sollicitatie had gekregen, heb ik vlak na ons gesprek nog eens naar Rosaline gestuurd om te polsen of zij al iets wist. Uiteindelijk kon ik vlak daarna beginnen bij ABN.” In vier jaar tijd heeft Ruth zich helemaal eigen gemaakt met het reilen en zeilen binnen de HVAC-wereld. “Toen ik bij ABN begon was ik een leek op gebied van airco’s en klimatisatie. Maar door de geweldige ondersteuning van zowel Rosaline en Jo als alle collega’s kan ik mijn weg nu al aardig vinden. Desondanks leer ik nog steeds elke dag bij.”

Hoewel Ruth het enorm naar haar zin heeft op het kantoor in Waasland, kan ze zeker nog wat ondersteuning gebruiken. “Hier in Waasland zitten we met wat minder volk op de werkvloer, het zou heel leuk zijn moesten er nog wat extra mensen bijkomen. Of het nu gaat om techniekers, verkopers, of een jobstudent die ondersteuning kan bieden op administratief gebied, iedereen met de juiste mentaliteit is welkom!”

Zie jij het zitten om onze collega’s in Waasland te gaan versterken? Bekijk dan snel de vacatures op onze website of stuur een spontane sollicitatie naar sollicitatie@abn.be.

Logo ABN Klimatisatie wit

© All rights reserved ABN Klimatisatie NV