onze airpreneurs
hun #verhalen

Al sinds 2015 is Lise het gezicht van de marketingafdeling van ABN. Kersverse schoolverlater Kamiel voegde zich een klein jaar geleden toe aan het jongste team van ABN. Naast marketing delen ze ook interesse voor voetbal, restaurantjes, (après-)ski en goede ambiance! In dit artikel maakt u kennis met de leden van het creatieve marketingteam binnen ABN: Lise Vandeborne en Kamiel Philippens.

Een dag in het leven van Lise en Kamiel

Op maandag starten Lise en Kamiel wekelijks met een overlegmoment waarin de planning voor de komende week wordt besproken. Hierin wordt er besproken wie op werfbezoek gaat voor fotomateriaal, hoe de contentplanning eruit ziet en wat er op ieders persoonlijke planning staat. Kamiel “Hoe goed alles ook gepland mag zijn, het gebeurt wel eens dat een ad-hoc aanpak gevraagd wordt. Gelukkig kunnen we beide gemakkelijk schakelen tussen projecten en opdrachten. Op deze manier weten we ook nooit wat de dag écht brengt, dat houdt het gevarieerd.”

Beide teamleden vinden het leuk om regelmatig op werfbezoek te gaan. Op deze manier komen ze te weten waar ABN zoal mee bezig is en bouwen ze hun kennis van de toch wel technische materie op. De collega’s op de werf staan daarentegen niet altijd te springen voor een bezoek van team-marketing. Lise: “Ik hoor onze collega’s altijd al van ver zuchten als ze mij met mijn camera zien aankomen. Na al die jaren heb ik wel ontdekt dat met behulp van een brede glimlach en wat koffiekoeken ik bijna iedereen overtuigd krijg om op de foto te gaan!”

Sportieve levensgenieters

Ook buiten ABN Klimatisatie hebben de collega’s van het marketing-team een drukke agenda, met zelfs een aantal gemeenschappelijke hobby’s. Kamiel “Zowel Lise als ikzelf zijn veel bezig met sporten. We hebben beiden een racefiets en zijn ook allebei begaan met voetbal. Zelf huppel ik nog wekelijks rond op de velden van A.A. Rekem, maar of dat veel met voetbal te maken heeft, valt soms te betwisten (haha…).” Naast voetbal en fietsen zijn ze allebei ook fervent wintersporters, met een grote passie voor de après-ski. In het voorjaar zijn ze er altijd wel ergens een weekje tussenuit om te genieten van zon, sneeuw, bergen en bier.

Een andere eigenschap die beide collega’s delen, is hun bourgondische levensstijl. Er gaat geen weekend voorbij zonder dat ze een avondje op restaurant zijn geweest of een middagje op het terras hebben gezeten. Voor tips over goede restaurants weten de collega’s dan ook waar ze moeten zijn. Tegenwoordig wordt bij Lise het restaurant gebeuren wel eens vervangen door een nieuwe hobby, namelijk wijn maken. Lise “Zelf ben ik enkele jaren geleden gefascineerd geraakt door wijn. Wat startte als simpelweg verschillende soorten wijn proeven, mondde uit in me verdiepen in het proces van druif tot wijn. Tijdens de corona-periode heb ik via via alle materialen kunnen overkopen om van start te gaan met eigen wijn brouwen. De druiven komen uit Montepulciano en de rijping gebeurt hier, hartje Bilzen. Wat het resultaat zal zijn… Tja, laten we zeggen dat het proces om ermee bezig te zijn minstens even leuk is, ongeacht het resultaat.”

Growth-mindset in een familiale verpakking

Lise werkt ondertussen al zes jaar voor ABN Klimatisatie. Ondanks haar jonge leeftijd behoort ze dus toch al tot de anciens binnen het bedrijf. Lise: “Toen ik in 2015 van school kwam, heb ik bij ABN gesolliciteerd. Op dat moment kende ik het bedrijf eigenlijk niet. Na een ietwat atypische sollicitatieperiode ben ik in oktober 2015 begonnen als Junior Marketeer. Van ABN Klimatisatie rolde ik mee in de wereld van ABN Cleanroom Technology. Ongeveer een jaar later ben ik dan eveneens voor Smartlog, het dochterbedrijf dat de connectiviteit van installaties van ABN beheert, de marketingtaken en operationele taken beginnen opnemen. Een bijkomende werkkracht in het marketingteam zoals Kamiel was dus een welgekomen geschenk 🙂”

Net als bij Lise, is ABN Klimatisatie ook de eerste werkgever van Kamiel, die in januari van dit jaar is gestart. Kamiel: “Ook ik had vooraleer ik bij ABN solliciteerde nog niet direct van ABN Klimatisatie gehoord. Maar tijdens de gesprekken merkte ik al snel dat de mindset binnen het bedrijf me enorm aansprak. Dagelijks wordt er hier gekeken naar nieuwe opportuniteiten en manieren om alle facetten binnen het bedrijf te optimaliseren. Dit in combinatie met de familiale sfeer onder de collega’s maakt het voor mij helemaal af. Onlangs heb ik mijn eerste ABN-feestje mogen meemaken, de knaldrang na een lange periode zonder feestjes was bij veel collega’s te merken. Mijn persoonlijk hoogtepunt van de avond was de foto samen met collega Jonas en polonaise-koningin Jettie Pallettie!”

Logo ABN Klimatisatie wit

© All rights reserved ABN Klimatisatie NV