fbpx

Sales engineer industry

Locatie: Vlaanderen

Jouw rol

 • Als sales engineer voor onze Industry afdeling binnen ABN Klimatisatie zal je met jouw affiniteit voor industriële omgevingen oplossingen vertegenwoordigen die onderscheidend zijn in de klimatisatiemarkt en die je goesting geven om je targets te behalen.
 • Je gaat bovendien actief op zoek naar nieuwe klanten in industrie-omgevingen om je klantenportefeuille uit te breiden, maar je besteedt minstens evenveel tijd en aandacht aan het ontzorgen van bestaande klanten.
 • Je weet problemen van klanten goed aan te pakken vanuit een gedegen technische analyse en weet deze te transformeren in klantgerichte oplossingen. En dit zonder ons snelheidsconcept uit het oog te verliezen uiteraard.
 • Je combineert je rol van sales engineer met een rol als Single Point of Contact voor je klanten zodoende je als een echte accountmanager je klanten ontzorgt. Wat ABN Klimatisatie uniek maakt, is het Design-Build-Finance-Maintenance concept. Dit betekent dat je als sales engineer sterk conceptueel kan meedenken vanaf de ontwerpfase van een project tot het onderhoudscontract na installatie. Hierbij werk je nauw samen met onze detail engineer.

Wij zoeken jou

 • Je hebt een grote affiniteit met industriële omgevingen en begrijpt hoe online en offline evoluties zich in deze markt manifesteren. Je bent vertrouwd met sociale media en weet deze in te zetten om je salesefficiëntie te maximaliseren.
 • Het opnemen van salesprojecten over verschillende sites of locaties heen vormt voor jou geen probleem. Je ademt immers flexibiliteit.
 • Je gelooft sterk in een D-B-F-M concept waar life cycle management van HVAC-systemen centraal staat. Het is je sterke overtuiging dat een gesplitste aanpak (studiebureau, installateur, onderhoudsbedrijf) tot het verleden behoort.
 • Onze aanwezigheid in de industrie-omgeving draag je in jouw functie van sales engineer verder passioneel uit. Je begrijpt hierbij dat klimatisatiesystemen niet enkel comforttoepassingen behelzen, maar ook het koelen van processen behoort tot je competentie. Voor jou is de deze markt een enorm te verbeteren terrein wanneer het aankomt op betrouwbaarheid en energie-efficiëntie van processen en klimaatbeheersingssystemen.

Waarom dit iets voor jou is?

 • Omdat je een afgeronde technische masteropleiding op zak hebt. (ing./ir.)
 • Omdat het in je genen zit om customer journeys uit te werken die klanten naar de juiste technische oplossing leiden.
 • Omdat de uitspraak van Rupert Murdoch ook jouw overtuiging is: Big will not beat small anymore. It wil be the fast beating the slow.
 • Omdat je een adrenalineboost krijgt bij het idee dat je de volledige Belgische Industry markt mag veroveren.

Waarom dit niets voor jou is?

 • Omdat je niet actief bent op LinkedIn, waarmee je eigenlijk aangeeft dat sociale media niets voor jou zijn.
 • Omdat je nerveus wordt van alles wat met snelheid te maken heeft.
 • Omdat je een die-hard EXCEL Sales Engineer bent.
 • Omdat je er heilig van overtuigd bent dat een snelheidsconcept en Club Med hand in hand gaan.

Wat mag jij verwachten?

Je komt terecht in een team van d’air devils en airpreneurs waar durven en doen beloond wordt en waar jij jouw loopbaan succesvol vorm kan geven. Falen mag in onze cultuur, zolang je er maar uit leert en positief blijft. Binnen ABN geloven wij in de kracht van collega’s met verschillende competenties, persoonlijkheden en expertises. Dit zorgt voor sterke en diverse teams die ook naast het werk initiatief nemen.

Niet alleen onze personeelsfeesten maar ook onze vrijdagnamiddagborrels zijn ondertussen legendAIRisch. Tijdens de “vriendschappelijke” voetbalmatchen tonen onze d’air devils bovendien hun competitieve kant. En niet te vergeten: je mag je aan een team van meer dan 70 straffe collega’s verwachten, die staan te popelen om jou te ontmoeten!

Dit betekent dat wij

 • Jou vertrouwen geven binnen een familiebedrijf dat niet als ‘finance vehicle ’ gerund wordt.
 • Peters en meters hebben die er voor jou zijn tijdens jouw introductieperiode.
 • Jou verantwoordelijkheid geven. Wij hanteren geen tijdregistratiesysteem want vrijheid, verantwoordelijkheid en ondernemerschap gaan hand in hand.
 • Jou opleidingen bieden voor jouw functionele ontwikkeling en voor de ontwikkeling van jouw soft skills via onze eigen “ABN AIRPRENEUR ACADEMY”.
 • Jou een inspirerende en atypische werkplek bieden die jou stimuleert en die fun is!
 • Jou een beloning geven waaruit onze waardering voor jou blijkt, aangevuld met een hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, 13e maand uitkering, ecocheques, gsm, de mogelijkheid om thuis te werken, verjaardagscadeautje en eindejaarsgeschenk.
 • Samen met elkaar van onze fouten leren en onze successen vieren.
 • Er zijn voor elkaar. Ook de deur van onze founders en directie Jo en Rosaline staat altijd open voor vragen en zij steunen graag initiatieven van collega’s.

Job segment: HVAC, klimatisatie, airconditioning, sales ingenieur industry, sales engineer, verkoper

JOUW SOLLICITATIEPROCES

wat airpreneurs zeggen

"Probleemoplossend en out-of-the-box denken, risico's nemen, meedenken, doorzetten... Allemaal kenmerken die een échte AIRPRENEUR bezit".
Olivier Messiaen
Olivier, HVAC sales engineer

Wat je moet weten over ABN

ABN, met hoofdzetel in Bilzen, is een sterk vernieuwend en snelgroeiend familiebedrijf dat de sector van klimatisatie volledig verandert. Met name een doorgedreven R&D, strakke ‘commitments’ en specifieke expertise zorgen ervoor dat ons bedrijf een unieke positie in zijn sector bekleedt. Voor de markten ‘Industry’, ‘Office’ en ‘Retail’ innoveert ABN Klimatisatie sterk met haar Climate-as-a-Service aanpak. Geen enkele andere speler in de klimatisatie sector is in die mate bezig met Industry 4.0 en connectiviteit van haar HVAC-toestellen.

ABN telt ondertussen een 70-tal gedreven, vaste medewerkers, heeft verschillende vestigingen verspreid over de Benelux met projecten over heel Europa. We groeien snel, vooral dankzij onze enthousiaste ABN ambassadeurs die onze bedrijfswaarden delen en er elke dag hard voor gaan om ons snelheidsconcept tot het uiterste te brengen.

Ook een airpreneur worden?

Click or drag a file to this area to upload.
Toegestane bestandstypen: pdf, docx, doc, docm.
Logo ABN Klimatisatie wit

© All rights reserved ABN Klimatisatie NV