Chief operating officer

Locatie: Limburg (Bilzen)

Jouw rol

Om de snelle groei mee te borgen, bouwt ABN op dit ogenblik verder aan een gedegen Managementteam dat de directie operationeel zal bijstaan. We zijn daarom op zoek naar een Technisch Operationeel Manager die het heden en de toekomst van het bedrijf mee vorm kan geven. 

 • Je maakt deel uit van het Managementteam en staat dicht bij je collega’s van het Sales- en het Serviceteam. Je bent sparring partner voor hen én voor de directie van het bedrijf. Je bent een game-changer: je bent flexibel in je denken en je hebt de wil en de expertise om de sector van klimatisatie fundamenteel anders te bekijken. Je hebt voldoende strategische en technische achtergrond om op strategisch vlak je bijdrage aan het bedrijf te kunnen leveren. Je tekent mee de toekomstvisie van het bedrijf uit en bent een belangrijke factor in onze toekomstige groei.
 • Je werkt nauw samen met de Sales- en Serviceafdelingen. Vanaf het begin wordt je betrokken bij grote sales dossiers zodat er een correcte technische calculatie kan gebeuren. In de loop van de projecten zorg je ervoor dat er een uitstekende communicatie is met de betrokken collega van de Salesafdeling die als Single Point of Contact fungeert voor de klant. Na oplevering van het project zorg je voor een goede overdracht van het dossier aan de Serviceafdeling zodat de klant ook achteraf op een uitstekende service kan rekenen.
 • Je bent van A tot Z verantwoordelijk voor de afdeling Operations. Het opleveren van alle projecten volgens de afgesproken (zeer strakke!) timing, kwaliteit en budget is voor jou een erezaak. Je draagt dan ook verantwoordelijkheid voor het eindresultaat: de rendabiliteit van de projecten is één van jouw belangrijkste KPI’s.

Om de projecten te kunnen realiseren zorg je er uiteraard voor dat je teams perfect functioneren. Je stuurt in totaliteit een 35-tal eigen mensen aan. Daarnaast volg je ook het functioneren van de onderaannemers op. Je bent dan ook een ‘krak’ in people management: je weet precies wat je moet doen om je team te motiveren of bij te sturen. Je bent de sparring partner van de projectleiders en werfleiders en bent heel regelmatig op de werven aanwezig. Zo creëer je een uitstekende werkrelatie met al je mensen. Je technische expertise in HVAC, projectleiding en -management zijn noodzakelijk om je plaats in het team te verwerven. Je draagt kwaliteit en veiligheid zeer hoog in het vaandel en maakt dit ook op de werven duidelijk. Ervaring in DBFM projecten is uiteraard een sterke troef.

Op de werven woon je regelmatig de werfvergaderingen bij en je springt in om bepaalde moeilijke situaties te deblokkeren. Diplomatie, tact en assertiviteit weet je dan ook steeds gepast in te zetten. Je bent een straffe communicator die met alle stakeholders een partnership weet uit te bouwen. Ook het actief op zoek gaan naar nieuwe, kwaliteitsvolle onderaannemers en een goede samenwerking opzetten met hen, maakt deel uit van je takenpakket

Waarom dit (n)iets voor jou is?

 • Omdat je een industrieel of burgerlijk ingenieur bent met aantoonbare kennis in HVAC.
 • Omdat je minimaal 5 jaar relevante ervaring in projectleiding of -management kan voorleggen.
 • Omdat je een game-changer bent met sterk strategisch en analytisch inzicht.
 • Omdat jij heus wel beseft dat je soms ook extra tijd moet investeren in je job.
 • Omdat het niet in jouw bloed zit om de mensen rondom je te managen, te coachen en te motiveren.
 • Omdat je geen belang hecht aan een goede schriftelijke en mondelinge kennis van Nederlands, Engels of Frans.
 • Omdat jij die eeuwige twijfelaar bent die geen beslissingen durft nemen, passief aan de zijlijn staat en schrik heeft om verkeerde keuzes te maken. 

Wat mag jij verwachten?

Een mooie functie op hoog niveau in een innovatief en dynamisch groeibedrijf:

 • Je krijgt een aantrekkelijk salarispakket en extralegale voordelen, bedrijfswagen + bonus (zelfstandig statuut is mogelijk);
 • Je krijgt een functie met veel verantwoordelijkheid die je zelf vorm kunt geven;
 • Je werkt samen met ambitieuze ondernemers en collega’s met hart voor hun job;
 • Je krijgt de mogelijkheid om te werken met innovatieve technieken en materialen in complexe en uitdagende projecten.

Eén van onze kernwaarden is om zowel onze klanten als iedere ABN’er op een atypische manier te benaderen. Binnen de ABN cultuur zal je een enthousiaste sfeer van innovatie, liefde voor het vak en positivisme vinden waar jij als AIRPRENEUR jouw loopbaan succesvol vorm kan geven. 

Dit betekent dat wij

 • Jou vertrouwen geven.
 • Peters en meters hebben die er voor jou zijn tijdens jouw onboardings-periode.
 • Jou verantwoordelijkheid geven. Wij hanteren geen tijdregistratiesysteem want vrijheid, verantwoordelijkheid en ondernemerschap gaan hand in hand.
 • Wij jou opleidingen bieden voor jouw functionele ontwikkeling en voor de ontwikkeling van jouw soft skills via onze eigen “ABN AIRPRENEUR ACADEMY”.
 • Jou een inspirerende en atypische werkplek bieden die jou stimuleert en die fun is! En dit alles in een filevrije omgeving in het mooie Limburg!
 • Jou een beloning geven waaruit onze waardering voor jou blijkt, aangevuld met een hospitalisatieverzekering, groepsverzekering, 13e maand uitkering, ecocheques, gsm, de mogelijkheid om thuis te werken, verjaardagscadeautje en eindejaarsgeschenk.
 • Samen met elkaar van onze fouten leren en onze successen vieren.
 • Er zijn voor elkaar. Ook de deur van onze founders en directie Jo en Rosaline staat altijd open voor vragen en zij steunen graag initiatieven van collega’s.

Job segment: HVAC manager, management team, technisch manager, operationeel manager

JOUW SOLLICITATIEPROCES

WAT AIRPRENEURS ZEGGEN

"Een AIRPRENEUR kent alles van initiatief nemen en vindt gemakkelijk zijn weg in een cultuur waar prestatie belangrijk is. Maar even belangrijk, een AIRPRENEUR houdt van een frisse Duvel of een goed wijntje."
Lise, Marketing

Wat je moet weten over ABN

ABN, met hoofdzetel in Bilzen, is een sterk vernieuwend en snelgroeiend familiebedrijf dat de sector van klimatisatie volledig verandert. Met name een doorgedreven R&D, strakke ‘commitments’ en specifieke expertise zorgen ervoor dat ons bedrijf een unieke positie in zijn sector bekleedt. Voor de markten ‘Industry’, ‘Office’ en ‘Retail’ innoveert ABN Klimatisatie sterk met haar Climate-as-a-Service aanpak. Geen enkele andere speler in de klimatisatie sector is in die mate bezig met Industry 4.0 en connectiviteit van haar HVAC-toestellen.

ABN telt ondertussen een 70-tal gedreven, vaste medewerkers, heeft verschillende vestigingen verspreid over de Benelux met projecten over heel Europa. We groeien snel, vooral dankzij onze enthousiaste ABN ambassadeurs die onze bedrijfswaarden delen en er elke dag hard voor gaan om ons snelheidsconcept tot het uiterste te brengen.

Ook een airpreneur worden?

Toegestane bestandstypen: pdf, docx, doc, docm.
 • +32 (0) 89 32 10 80
 • sollicitatie@abn.be
 • Hoofdzetel ABN
  Kieleberg 1
  BE-3740 Bilzen
 • ABN Waasland
  Passtraat 1
  BE-9100 Sint-Niklaas
 • ABN Brussel
  Heideveld 8
  BE-1654 Huizingen​
 • ABN Luxemburg
  147, Route d’Arlon
  L-8009 Strassen

© All rights reserved ABN Klimatisatie NV